Stuur ons een bericht

  close

  Efficiëntie door automatisering en optimalisatie

  We kennen het allemaal de handelingen die keer op keer weer gedaan moeten worden. De handeling die we al jaren zo doen omdat ze al jaren zo gedaan worden. Of de handelingen waarvan iedereen ze kan dromen maar ze nog steeds elke keer handmatig gedaan moeten worden. Of iets wat vele mensen wel herkennen is bijvoorbeeld het werken met die eeuwig oude excel sheet die alsmaar groter en groter wordt… Dit moet toch beter kunnen?

  “Wij werken al heel efficiënt”

  Wanneer wij vragen of er interesse is in het onder de loep nemen van de huidige werkwijze dan horen we vaak een angstvallig snelle reactie: “Ja maar wij welke al heel erg optimaal dus bij ons is dat niet nodig”. Een Inefficiënte werkwijze ontstaat juist vaak ongemerkt doordat mensen al jaren achtereen op dezelfde manier en met dezelfde software werken. Of juist een opstapeling / combinatie van verschillende applicaties, oplossingen en excel sheets die door de jaren heen zijn ontstaan en die vooral niet (meer) met elkaar samenwerken of communiceren. Hierdoor is het ook helemaal niet raar als er al jaren lang dezelfde werkprocessen aangehouden worden dat deze geoptimaliseerd en eventueel zelfs geautomatiseerd kunnen worden.

  Minder werkdruk? Meer werkplezier?

  Workarounds

  Wanneer er over de jaren heen “hetzelfde” gewerkt blijft worden, dan krijg je het probleem dat het ergens scheef gaat lopen. De werkwijze blijft dan namelijk zoals deze altijd was maar de branche, de techniek en of de regels veranderen. Hierdoor moet eigenlijk niet alleen de werkwijze aangepast worden maar vaak ook de applicatie waar men mee werkt. Het eerste gebeurd niet vaak en het tweede gebeurt vaak helemaal niet of is niet mogelijk. Hierdoor gaat men op zoek gaat naar een alternatieve manieren in de bestaande oplossingen. ofwel een workaround.

  Zo worden er vaker velden gevuld met andere informatie dan waar ze voor bedoeld zijn. Als dit 1 keer gebeurd is er nog niet zo veel aan de hand maar als dit 30 keer gedaan wordt dan wordt het een rommeltje. Dit zorgt er voor dat mensen moeten gaan zoeken en het vervuilt de data en dat juist in een wereld waarbij het bezitten van de juiste data goud waard kan zijn.

  Nog beter werken

  Door de huidige werkwijze onder de loep te nemen en te kijken naar waar er geoptimaliseerd en vooral wat er geautomatiseerd kan worden kan het bedrijf efficiënter aan de slag. Dit betekend dus niet dat er nu verkeerd gewerkt wordt, dit houdt in dat er nog beter gewerkt kan worden 😉

  Het aanpakken van de werkwijze en processen levert vele voordelen op. Niet alleen een reductie van de kosten doordat men er minder lang mee bezig is maar misschien nog wel belangrijker: een verlaagde werkdruk en meer werkplezier. Dit zorgt er ook voor dat de mensen zich volledig kunnen concentreren op het werk waar ze goed in zijn en waar ze voor aangenomen zijn. Niet de handelingen die juist beter door de applicatie of computer gedaan kunnen worden. Nu blijft er hersencapaciteit over voor het echte creatief denkwerk waar de mensen voor aangenomen zijn en in excelleren.

  20 jaar ervaring voor de prijs van een kop koffie

  We kunnen hier nu neerzetten hoe we dat gaan doen en hoe goed we hier in zijn en dat er geen betere is. Dat klinkt leuk maar schiet niemand eigenlijk wat mee op. Wij laten het liever zien. Neem contact met ons op en een van onze online specialisten komt kosteloos een uur langs om samen – onder het genot van een bak koffie – te kijken naar de huidige werkwijzen en processen om te zien of en hoe we dit kunnen verbeteren, optimaliseren en / of automatiseren.

  Daag ons uit!