Stuur ons een bericht

  close

  Webapplicatie op maat

  In de begindagen van internet bestond het wereldwijde web voornamelijk uit eenvoudige, statische websites. Maar de technologie staat niet stil, en het afgelopen decennium is het online landschap in recordtempo veranderd. Een van de nieuwere toepassingen van internet is de webapplicatie: software die bereikbaar is via internet. 

  Hoe webapplicaties werken

  Het grote voordeel van een webapplicatie is dat deze werkt met een centrale database en een centrale gegevensopslag. Data die je nodig hebt staat dus niet meer thuis op je computer opgeslagen, maar is altijd en overal beschikbaar via internet. Je kunt webapplicaties gebruiken op iedere plaats waar je internettoegang hebt: thuis, op kantoor, in de trein…

  Natuurlijk is het niet de bedoeling dat iederéén toegang heeft tot je gegevens. Daarom werken de meeste webapplicaties met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Bekende voorbeelden van webapplicaties zijn webmail, online bankieren, contentmanagementsystemen (CMS), intranet en online agendabeheer.

  Verschil tussen een webapplicatie en een website

  Een website heeft als doel om bezoekers te informeren. Een bedrijfswebsite bevat dan ook veel informatie (wat is het voor bedrijf, welke diensten biedt men aan, hoe kunnen geïnteresseerden contact opnemen) maar echte interactie is niet mogelijk. Op een webapplicatie daarentegen kan de gebruiker daadwerkelijk invloed uitoefenen, bijvoorbeeld door een profiel aan te maken, e-learning modules uit te voeren of een bestelling te plaatsen.

  Kortom, een goede webapplicatie brengt jouw bedrijf online tot leven en zorgt ervoor dat je je doelgroep tot in de puntjes kunt bedienen. Met behulp van webapplicaties kun je niet alleen nieuwe markten aanboren, maar ook bedrijfsprocessen versnellen en optimaliseren.

  Software op maat?

  Een webapplicatie voor jouw onderneming

  Als het om webapplicaties gaat zijn de mogelijkheden eindeloos. Wil je meer overzicht krijgen door verschillende systemen onder te brengen in een dashboard? Tijdrovende taken automatiseren? Werkbonnen digitaal opslaan? Bijna ieder bedrijfsproces is te vertalen in een webapplicatie. Wij gaan dan ook graag aan de slag om jouw online oplossing te realiseren.

  Ons gebruikersvriendelijke beheersysteem zorgt ervoor dat je ook zonder technische skills goed met je nieuwe webapplicatie uit de voeten kunt: al onze webapplicaties werken intuïtief en tegelijkertijd zeer effectief. Dankzij de interactieve toepassingen wordt het lokaal installeren van extra software (voortaan) overbodig, zodat je altijd en overal ter wereld direct aan de slag kunt gaan.

  Veilig en schaalbaar

  Wij zorgen ervoor dat je webapplicatie niet alleen doet wat ‘ie doen moet, maar ook dat onbevoegden er geen misbruik van kunnen maken. Daarom heb je standaard een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig om afgeschermde onderdelen te kunnen bereiken. Het inloggen gebeurt via een versleutelde verbinding, zodat het dataverkeer dat wordt uitgewisseld tussen browser en server niet leesbaar is voor externe partijen. Ook in de code van de webapplicatie nemen we diverse maatregelen om veiligheid te waarborgen.

  Uiteraard houden we bij de ontwikkeling van je webapplicatie de schaalbaarheid in het oog. Met schaalbaarheid bedoelen we het vermogen om ook bij een groeiende werklast goede prestaties neer te zetten en/of de webapplicatie uit te breiden met nieuwe functionaliteiten. Onze code is helder geprogrammeerd en optimaal gestructureerd, zodat de stabiliteit en snelheid van de webapplicatie gewaarborgd zijn. Zo heb je altijd en overal toegang tot je gegevens, terwijl onze dagelijkse remote back-up je de garantie geeft dat zowel je databases als je bestanden op twee verschillende fysieke locaties worden opgeslagen.

  Efficiëntieslag maken?