Stuur ons een bericht

  close

  Responsive webdesign

  Responsive webdesign betekent dat een website zich aanpast aan het scherm waarmee de bezoeker ‘m bekijkt. Dankzij responsive webdesign is een website dus niet alleen op een desktop monitor, maar ook op een smartphone of tablet goed te lezen en te gebruiken. Een absolute must in een tijdperk waarin mobiel internetgebruik een steeds grotere plaats inneemt in ons dagelijks leven!

  Maximale gebruikerservaring

  De snelste route uitstippelen. Een tafeltje reserveren in je favoriete restaurant. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Je kunt het zo gek niet bedenken, of we halen er onze mobiel of tablet voor tevoorschijn. Des te belangrijker is het dat de sites die we bezoeken mobielvriendelijk zijn. Om dit te realiseren maken veel (internet)ondernemingen gebruik van responsive webdesign.

  Dankzij responsive webdesign kan de layout en de typografie van de website zich aanpassen aan het gebruik op kleinere beeldschermen, zodat de gebruikerservaring van de site ook voor de mobiele bezoeker maximaal is. Teksten en afbeeldingen worden op een dusdanige manier geschaald dat ze op ieder scherm goed zichtbaar zijn zonder steeds in- en uit te hoeven zoomen.

  responsive websites

  Samenspel tussen vormgeving en inhoud

  Wanneer mag responsive webdesign goed genoemd worden? Als het aan ons ligt niet zo snel. Een mobielvriendelijke website die er dankzij een aansprekend webdesign professioneel uitziet hoeft niet per definitie vriendelijk in het gebruik te zijn. Als de doelgroep (te) veel moeite moet doen om de benodigde informatie te vinden, schort er iets aan de gebruiksvriendelijkheid en mist de website z’n doel.

  Webdesign draait om het sublieme samenspel tussen vormgeving en inhoud. Een website moet er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar ook logisch zijn in het gebruik. En juist dit gebruikersgemak staat bij ons centraal tijdens het gehele webdesignproces.

  Responsive website nodig?

  Een heldere visie en een gedegen aanpak

  Wij houden niet van half werk. Voordat we aan de slag gaan met het ontwerpen brengen we eerst je doelen in kaart. Wie is je doelgroep? Wat verwachten (potentiële) klanten op jouw website te vinden? Wat doet je concurrentie? In samenspraak met jou stippelen we een online strategie uit. Pas daarna gaan we gericht aan het werk met je responsive webdesign, zodat we dit precies op maat kunnen maken en je site goede resultaten bereikt. Over de prijs maken we vooraf vaste afspraken. Je hoeft dus nooit te vrezen voor verrassingen achteraf.

  Een heldere visie en een gedegen aanpak

  Uiteraard ontwerpen wij je responsive website op een dusdanige manier dat jij geen technische kennis nodig hebt om ‘m te beheren. Dit kan met behulp van een contentmanagementsysteem (CMS) op maat, maar ook met open source naar keuze. Omdat wij gespecialiseerd zijn in zowel open source contentmanagementsystemen als maatwerkoplossingen wordt het beheer van je responsive website een fluitje van een cent. Met behulp van een CMS kun je naar hartenlust menu’s, templates, mailings en bestanden aanmaken, beheren, kopiëren en verwijderen. Ook kun je blokken van je webdesign verslepen of online afbeeldingen bewerken.

  Natuurlijk moet je website niet alleen mooi en functioneel zijn, maar ook goed gevonden worden. Een van de voordelen van responsive webdesign is een verbeterde vindbaarheid in de zoekmachines, maar dit staat of valt wel bij de manier waarop het design (technisch) opgebouwd en ingericht is. Voor ons is een goede vindbaarheid een van de belangrijkste criteria voor goed responsive webdesign.

  Professionele website nodig?