Stuur ons een bericht

  close

  Mobiele app ontwikkeling

  Mobiel internetgebruik heeft de toekomst! Dankzij het (nog steeds toenemende) gebruik van smartphones en tablets zijn er op internet tal van nieuwe kansen en mogelijkheden ontstaan, waaronder het gebruik van webapplicaties, responsive webdesign en mobiele apps.

  Mobiele app laten maken?

  Apps voor maximaal mobiel gebruikersgemak

  Een mobiele applicatie, kortweg app genoemd, is een miniprogramma dat je kunt installeren op je tablet, smartphone of computer. Met behulp van zo’n app wordt er een extra functie toegevoegd aan het apparaat. Mobiel bankieren, een spelletje spelen, de weersverwachting bekijken, een gesprek opnemen, berichten en foto’s versturen zijn bekende voorbeelden van apps op je mobiele apparaten.

  De meeste apps worden gemaakt voor twee verschillende Operating Systems: IOS en Android. Apps die zijn ontworpen voor Apple (IOS) draaien op de iPad en/of de iPhone, terwijl Android-apps het besturingssysteem Android van Google nodig hebben om te kunnen functioneren. Op de iPhones en de iPads van Apple en de Smartphones en tablets van Microsoft na is Android geïntegreerd op vrijwel elk ander mobiel apparaat.

  Een app voor je onderneming

  Ook voor jouw bedrijf zijn er talloze mogelijkheden te bedenken voor een app. Wil je laten zien welke producten of diensten je in huis hebt? Het bestelproces voor je klanten vereenvoudigen? Promotionele activiteiten ondersteunen? De kennis van medewerkers vergroten en op peil houden door middel van e-learning? De nieuwe kansen die apps je bieden zijn eindeloos, en wij bieden je graag de mogelijkheid om hier effectief op in te spelen.

  Wat betreft de ontwikkeling van mobiele apps hanteren wij altijd een vaste aanpak. Allereerst stellen we de business case vast. Dat betekent dat we bekijken hoe origineel je idee is en in hoeverre het concept potentie heeft. Daarna brengen we je doelgroep in kaart: wie is jouw (potentiële) klant en waar heeft hij/zij behoefte aan? Op welke manier kan jouw app daar het best op inspelen? Vervolgens meten we de technische haalbaarheid en kijken welke technieken we het beste kunnen gebruiken. Uiteraard hebben en houden we de commerciële kant van het verhaal goed in het oog, want je app moet natuurlijk wel resultaten boeken. Sterker nog: wij kunnen je helpen om de app aan de man te brengen zodra deze klaar is. We kunnen je helpen met een volledige marketing strategie om zo goed mogelijk je doelgroep te bereiken.

  Van ontwerp naar functionele app

  Nadat we de strategie van je app bepaald hebben zijn we klaar om deze te vertalen naar een conceptueel model. Tijd voor de tekentafel! Aan de hand van ruwe schetsen bepalen we hoe de toekomstige app moet gaan werken. Dit noemen we een interactieontwerp.

  De volgende stap is het omzetten van het interactieontwerp naar een grafische interface. Pas als alle seinen op groen staan beginnen we aan de technische realisatie en wordt je app daadwerkelijk gebouwd. Uiteraard koppelen we deze app aan je bestaande systemen en wordt het eerste prototype uitvoerig door ons getest. Tegen de tijd dat jij je nieuwe app onder ogen krijgt zijn de eerste kinderziektes dus al verholpen. Vervolgens krijg je zelf de gelegenheid om je nieuwe app grondig uit te proberen. Geen tijd? Dan kan je een beroep doen op een van onze professionele functioneel testers. Is alles in orde en werkt de app in alle facetten naar behoren? Dan volgt publicatie in de App Store (Apple) of Google Play (Android).

  De app is klaar en dan?

  Nu heb je een fantastische app maar niemand download hem… Het is belangrijk om de app veelvuldig te gaan promoten bij de beoogde doelgroep(en) om zo de app bekendheid te geven en een succes te maken. Anders is het net als een prachtig nieuw huis bouwen en aan niemand het adres doorgeven. Wij kunnen een volledige marketing strategie uitzetten om zo de app een succes te maken. Hiervoor kunnen we vele verschillende kanalen gebruiken: Apple Search Ads, Google Ads, je website maar ook je social media kanalen en mailings bijvoorbeeld. Het hangt er van af waar en wanneer jouw doelgroep het beste te bereiken is.

  App Marketing strategie